Skip to main content

Over ons

Wij zijn een gemengd koor van ongeveer 60 leden, met ruimte voor nieuwe leden. We zoeken in ieder geval nog tenoren en bassen, maar uiteraard ben je met elke (goede) stem welkom. Hou je van kwalitatief goed zingen en van gezelligheid? Dan zien we je graag eens tijdens een kooravond en zing dan natuurlijk vooral mee!

We oefenen op dinsdagavonden van 20:00 tot 22:15 uur. Omdat we hoogstaande kwaliteit willen leveren tijdens onze optredens, verwachten we van onze leden dat ze iedere repetitieavond aanwezig zijn. Daarnaast hebben we per jaar een aantal studiedagen die van 10.00 – 15.00 uur op zaterdagen gepland worden. Onze repetitieruimte bevindt zich in De Marke Zuid, Ludgerstraat 1 in Deventer. De contributie bedraagt € 15,00 per maand. 

Aanmelden

Heb je belangstelling om lid te worden van ons Popkoor? Dan kun je dat kenbaar maken door te e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismaking en een stemtest.

De geschiedenis van het (Pop)Koor Groot Colmschate.

Koor Groot Colmschate is opgericht op 1 maart 1984 en bestaat al ruim 35 jaar. Het is inmiddels zelfs een begrip geworden in Deventer en omstreken. Jeroen Teelen en Gerrit Smit kwamen in het voorjaar van 1984 op het idee om een koor op te richten en hingen wat briefjes op in de lokale buurtsupers in de wijk Colmschate in Deventer. Er kwamen minstens 120 mensen af op de eerste repetitie, dus de belangstelling was groot. Tijdens de oprichting bestond het koor uit ongeveer 100 leden. De muzikale begeleiding werd destijds nog gedaan met behulp van muziekbanden.

Inmiddels, 35 jaar later, zijn we uitgegroeid tot een koor van zo’n vijftig leden, met een eigen zevenkoppige band en een dirigent. We zingen Nederlands- en Engelstalig: bekende, moderne popliedjes en natuurlijk passeren ook de klassiekers de revue. We gaan voor kwaliteit, maar we willen er ook vooral plezier in hebben en enthousiast worden van het samen zingen. We treden regelmatig op en maken die optredens tot een echte show, met matchende kleren en hier en daar een danspasje.
Doe je een keer mee?

De dirigent

Popkoor Groot Colmschate: de Dirigent.

Het Bestuuur

Popkoor Groot Colmschate met Het Bestuur.

De band

Popkoor Groot Colmschate: de Band.

Wij zingen in dit koor:

Leo de Rijk

Leo de Rijk

Bas

Zingen is al jarenlang mijn hobby. Het is erg leuk om samen met een grote koor een mooi optreden te geven. Ook is een avondje zingen bijzonder ontspannend. Tot slot is het erg gezellig bij popkoor KGC.

Rina van Vilsteren

Alt

Zingen is een avond aan de oplader, hoofd leegmaken op een gezellige en ontspannen manier.

Gorrit Smit

Tenor

Ik had nooit gedacht dat ik zingen zo leuk en ontspannend zou vinden. En dat nog wel in een koor!

Anja Rozeboom

Sopraan

Zingen bij KGC betekent voor mij ontspanning, vreugde en vrijheid, emotie en energie. Het groepsgevoel, dat is de kern van ons koor.

Enkele koorleden